Gör din matlagning smartare med din mobil eller surfplatta

2014-07-30

En mobiltelefon eller en surfplatta associerar vi oftast med spel, kommunikation och underhållning. Det är lätt att faktiskt glömma bort dessa enheters omfattande mångsidighet när man väl har börjat använda de på rutin. Någonting man inte alls tänker på lika ofta är att man i princip kan ersätta de tidigare kokböckerna med en mobiltelefon eller en surfplatta. Det tråkiga med det hela är att det lätt kan bli kladdig med både deg och annat när man tar med sig sin enhet in i köket. Om man vågar göra detta så finns det dock en rad spännande fördelar att ta del av. Man kan även köpa tillebehör som skyddar din mobila enhet på themobilestore.se.

Först och främst så finns det massor av recept-appar att välja och vraka bland. Många appar erbjuder också att slumpmässigt ge dig ett förslag på en maträtt du kan laga om du känner att fantasin tryter. Som om inte det räckte så kan många av apparna dessutom också sätta ihop en hel shoppinglista till dig så att du har alla ingredienser som behövs för att göra en viss rätt. Oftast kan du också på förhand ställa in vad du redan har hemma och hur många portioner du tänkt göra så att listan kan anpassa sig till detta.

En mycket populär app som används i många kök runt om i världen är The Photo Coockbook. Appen innehåller en väldigt pedagogisk receptsamling där varje rätt förklaras klart och tydligt i varje steg. I varje steg finns det också tillhörande bilder för att kunna vara ännu tydligare. Variationen på recept är stor men om man vill så kan man dessutom köpa till ännu fler teman. Appen kostar 38 kronor vilket faktiskt inte är så mycket om man tänker på hur mycket arbete någon eller några faktiskt har lagt ner på appen.

Ett annat vegetariskt alternativ heter Green Kitchen och är en liknande app som bara innehåller vegetariska recept. Upplägget är dock lite annorlunda då det snarare liknar en enda stor canvas där du kan klicka runt på de olika receptens frestande bilder. Gränssnittet är mycket smidigt och lätt att använda och du kan även välja vilket svårighetsgrad du vill ha på dina recept. Appen är absolut värt ett försök även för dig som inte äter vegetariskt i vanliga fall.