Innovativa och komiska kökslösningar

2014-08-27

En grill förklädd till terrakottakruka och en wokpanna med inbyggt sprättskydd, kan det vara något? Inc. Magazine har samlat tio av de mest innovativa – och lite udda – kökslösningarna som finns på marknaden idag, vissa nödvändigare än andra.

Den förklädda grillen designades av London-företaget Black + Blum och är tänkt till de som har ont om utrymme på sin uteplats. När den inte används sätts toppen på och voilà, ännu en krukväxt på balkongen.

PolySciences Antigriddle fryser mat framför dina ögon. Apparaten kan både frysa, purea och skumma och ger dig därför möjligheten att skapa frysta läckerheter med mjuka innanmäten. Smakar det så kostar det! Apparaten kostar motsvarande 8 000 kronor.

Du som avskyr att använda durkslag kommer älska Fusion Brands silikonkorg för ångkokning (eller vanlig kokning) av grönsaker och liknande. Allt du behöver göra när grönsakerna har kokat färdigt är att lyfta upp dem med handtaget och låta vattnet rinna av.

Kökslösningar för barn har potential att bli en miljonmarknad och denna Gyro Bowl skulle tveklöst kunna bli marknadsledande ganska omedelbart. Med hjälp av vikter roterar innerskålen 360 grader och håller sig på så vis alltid upprätt. Det yttre skalet hjälper till att förhindra skålen från att tippa.

Hitta mer roliga idéer i Sverige hos:

Cool Stuff

eller designa ditt eget kök på

Sörmlandskök

Läs också vår artikel om Tårtkonst!