Tacorecept i klass med med de mest googlade maträtterna 2014

2015-01-19

Det söks otroligt mycket på google efter recept på maträtter och desserter. Tack vare det breda utbudet av varierade recept så kan man enkelt förhöja stämningen vid familjemiddagen med något kulinariskt nytt och spännande. Det finns flera recept som alltid finns med på topplistorna varje år såsom den klassiska kladdkakan, de hemlagade kanelbullarna och muffins. Tacos är en maträtt som går att variera på många olika sätt och som är i klass med de mest googlade rätterna på nätet. Med fantasin och smaklökarna som verktyg finns det inga gränser.

Tacos – en tidlös maträtt som går att njuta av i många spännande varianter

Ett recept som i princip aldrig slår fel vare sig det är mitt i veckan eller till helgmys med hela familjen, stora som små är olika varianter av tacorätter. Tacos som de flesta förknippar med het kryddad köttfärs med många spännande tillbehör och såser som äts i hårda tacoskal eller mjuka tortillas, går att variera på många spännande och populära vis. Tacos brukar vara många barns favoriträtt, vilket kanske kan bli lite tråkigt i längden för de vuxna om man äter det för ofta, och just därför är det perfekt att pröva nya spännande tacorecept.

Istället för att alltid köpa de standardtillbehör i form av såser och kryddor kan man byta ut dem mot något annat passande tillbehör eller göra sina egna såser och kryddor hemma tillsammans med familjen. Med lite fantasi och självklart efter tycke och smak kan den klassiska salsasåsen med tomat bli en mangosalsa eller varför inte ananassalsa som har en stark men söt smak och som passar bra ihop med många andra tillbehör.  

Köttfärsen som är basen i tacorätterna kan enkelt bytas ut till vegetariska alternativ som qourn, soyafärs och även ris. Dessa ingredienser tar till sig kryddorna på ett bra sätt och har ett härligt tuggmotstånd som även barnen gillar. Vill man inte ha vanlig nötfärs så kan man använda kycklingbitar alternativt färs och även fiskfilé vilket ger en färsk och trevligt smak.

Med tacokryddor och färs så kan man även laga en härligt smarrig tacopaj, vilken har en enkel pajbotten som grund. Man kan kombinera de vanliga tacotillbehören antingen i pajen eller vid sidan av om man vill, det senare är roligt för de mindre då de får lära sig att pröva och kombinera nya smaker till pajen.

Tacosoppa är en mustig soppa med stark uppfriskande smak som passar såväl i mindre mängd som förrätt eller som huvudrätt med olika tillbehör. Tacosoppa är mycket enkelt att göra då man använder sig av samma slags kryddblandning som till andra tacorätter. Här kan man också variera färsen om man vill ha kött eller vegetariskt. Nachochips och gräddfil är tillbehör som passar mycket bra till soppan.

Aktiva på Instagram? Då rekommenderar vi El Taco Trucks Instagramkonto för likväl inspiration som emballerande tacos! 

PS. Även bilden är lånad från deras Instagram.