Vad skall man äta på ett barnkalas?

2015-04-21

När man skall anordna ett barnkalas så är det såklart viktigt att man har rätt pynt och dekorationer för att det skall se roligt och inbjudande ut. Men något som också är väldigt viktigt är vilken slags mat som serveras samt vilka efterrätter. Barn kan vara väldigt kräsna och har man 12 barn som skall äta och dricka så gäller det att man har något som passar.

Något som brukar gå hem hos barn är pannkakor. Dessa kan ätas med glass, grädde, sylt eller socker på. Man kan göra pannkakorna extra roliga med att hälla i lite karamellfärg i smeten så att den blir röd eller grön. Man kan även dela upp smeten så att man kan färgsätta pannkakorna i olika färger. Är det något barn som är allergiskt mot laktos eller gluten, kan man göra en sats utan detta i. På så vis så får alla barnen pannkakor som dem tycker om.

Barn kräver inte snygga uppläggningar på tallriken eller avancerade efterrätter. Men det är fortfarnde en roliga överraskning om du köper snygga tårttallrikar. Tårttallrikar och andra dekorationer till barnkalas kan man hitta på MyHeart.se. Kladdkaka är något som är snabbt att göra och som smakar gott, samma sak med bullar och glass. Men om man vill laga till något gott som är lite annorlunda så har ICA många bra tips på vad man kan laga för sötsaker till barnkalaset. Svenska YLE har en artikel som man kan hämta inspiration från och sätta sin egen fantasi på sitt kalas. Som en sådan enkel sak att lägga ett lakan över bordet och sprida konfetti över det gör det genast till något roligt som barnen gillar. Så länge man har fantasi så finns det inga gränser för hur ett barnkalas skall se ut. Och med smart mat och godsaker blir det ett riktigt barnkalas!