Webbutiken Tårtkonst.se fyller fem år

2014-07-09

De senaste åren har intresset för bakning och sockerkonst av olika slag ökat avsevärt. Troligtvis är det bloggar och sociala medier, såsom exempelvis Instagram och Facebook, som tagit konstformen till nya höjder. I maj 2014 är det fem år sedan den populära webbutiken Tårtkonst.se startades. Sedan dess har butiken vuxit sig större och lockat fler och fler kunder. I samband med femårsjubileet av Tårtkonst.se meddelar grundaren Gunilla Wall på sin webbplats att arbetet med webbutiken kommer att fortsätta. Målet är att ännu fler ska kunna hitta till butiken och få inspiration till sin egen sockerkonst.

Bakom Tårtkonst.se står företaget Sockerslottet AB, som ägs och drivs av Gunilla Wall. Hon är verksam i Kristinehamn i Värmland och har jobbat som professionell tårtkonstnär sedan år 2007. Men hennes intresse för tårtor och bakning har funnits betydligt längre än så. Långt innan verksamheten drog igång på riktigt var hon aktiv som hobby- och amatörbagare. Gunilla Wall jobbar efter målsättningen att hennes tårtor ska vara så speciella och minnesvärda att gästerna ska kunna prata om dem långt efter att festen tagit slut.

Tårtkonst.se erbjuder det mesta du behöver för att lyckas med bakverk och tårtor. På sajten hittar du många inspirerande tips inom området tårtkonst, och i webbutiken kan du hitta verktyg av välkända märken till försäljning. Allt material som säljs i webbutiken är av hög kvalitet och är sådant som Gunilla Wall själv använder i sin tårtverksamhet. Den som är intresserad av tårtkonst kan även ta del av många praktiska råd och idéer som kan vara en god hjälp i arbetet med sina egna sockriga konstverk. Webbutiken hittar du här: http://www.tartkonst.se

Gunilla Wall driver också en framgångsrik kakblogg. Där kan den hängivna kakfantasten inspireras av mängder av bilder på Gunillas egen tårtkonst. Här hittar du också mer information om Gunilla Wall och hennes verksamhet och kurser.

Bloggen hittar du här: http://www.kakprat.blogspot.se

Konsthantverk är en gammal tradition som idag inte är lika utbredd som förr. Tårtkonst är en något nyare variant som växer tillsammans med det gastronomiska intresset. Trots färre konsthantverkare tycks ändå intresset för hantverk växa. Många föredrar närproducerad mat och lokala butiker i mycket större utrsträckning. Guldsmedjan Gunnar Fahlström AB är ett exempel på detta. Genom att alltid erbjuda unika smycken med hjälp av duktiga guldsmedar så lockar man fler och fler kunder. Kolla in deras sortiment här: http://www.fahlstrom.se/